Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

"Disputa" Marian-Hanga a capatat o noua tusa: faza "pe ocolite"

Agora
Tools
Typography

Aşa după cum s-a putut observa de către toţi cei prezenţi la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Liceul Teoretic "Pavel Dan" de la Câmpia Turzii, despre momentul festiv numai că a fost lipsit de surprize nu se poate spune.

Aşa cum am arătat şi la momentul respectiv, în urmă cu un an directorul Angela Marian a făcut o gafă când, dorind să dea cuvântul primarului Câmpiei Turzii a spus că îi dă cuvântul lui Ioan Vasinca şi nu lui Radu Hanga (?!?!).
Paranteză: pentru cei care cititţi acest text şi nu sunteţi din Câmpia Turzii, din zona Câmpiei Turzii sau din zona Câmpiei turzii ori nu sunteţi la curent cu situaţia în sine sunt necesare nişte precizări. Actualul primar al municipiului este Radu Hanga, candidat la localele din 2012 din partea USL. Ioan Vasinca este fostul primar al Câmpiei Turzii (din partea PD-L) care, candidat din partea aceluiaşi partid fiind în 2012, a decedat în timpul campaniei electorale. Am încheiat paranteza.
Şi în acest an, când a oferit cuvântul primarului invitat la festivitate, angela Marian a pronunţat acelaşi nume: Ioan Vasinca. sincer, nouă ni s-a părut că iar a călcat uşor pe bec, dar a călcat numai cu tocul. Dacă avem sau nu dreptate în ceea ce ni s-a părut pot spune şi cei care au fost prezenţi la eveniment şi au auzit cu urechile lor ce a spus Angela Marian precumşi uşorul murmur resimţit la nivelul celor prezenţi.
Realitatea istorică, însă, este aceea că Angela Marian s-a scuzat foarte repede şi a spus că a rostit, de această dată, intenţionat numele "Ioan Vasinca" tocmai în amintirea gafei de cu un an în urmă şi pentru a-şi cere, astfel, scuze. Dacă e să ne întrebaţi pe noi, am spune că repetarea aceleiaşi gafe - chiar şi în mod intenţionat - e un mod cel puţin ciudat de a-ţi cere scuze. La fel, dacă ne întrebaţi pe noi, am putea spune că nu a fost spus intenţionat decât pe jumătate. Adică cealaltă jumătate a fost tot gafă şi ne sprijinim spusele pe uşoara pauză făcută de director după ce a rostit acelaşi nume ca anul trecut, imediat motivând, uşor precipitat, că a spus intenţionat. Dar, cum spuneam, poate e mai bine să nu ne întrebaţi pe noi şi să vă bazaţi pe ce aţi auzit fiecare din cei care aţi fost de faţă şi să nu vă luaţi după noi, care credem că directorul a dat-o pe ocolite când a spus: "Am zis-o intenţionat ca să-mi cer încă o dată scuze domnului Radu Hanga pentru anul trecut, că vă amintiţi ce am făcut. Nu, dar am zis-o cu intenţie de data aceasta, ca să îmi cer, încă o dată scuze".
Pe de altă parte, însă, primarul Radu Hanga a avut o reacţie cu totul de remarcat. Aşa cum a obişnuit şi cu alte diverse ocazii, primarul Câmpiei turzii ştie să fie elegant când situaţia o cere şi, cel mai probabil, aşa se face că Radu Hanga a avut o replică demnă de ţinut minte, replică prin care, pentru cei care au fost atenţi, a spus exact ce avea de spus: "Există o procedură de schimbare a numelui, legală, şi probabil că o să apelez la ea. Trebuie să cer nişte relaţii de la cei care se pricep. sunt unii care au nume jenante şi le schimbă, cred, printr-o sentinţă judecătorească".
Da, asta a fost, asta s-a întâmplat, fiecare trageţi propriile concluzii. În ceea ce ne priveşte, însă, remarcăm modul în care primarul Radu Hanga a ştiut să ambaleze, elegant, ceea ce foarte foarte scurt putea să sune "Doamnă, mă laşi?"...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS