Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Primarul Laurentiu Tor, nemultumit de sumele primite in urma rectificarii bugetare | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

În cea mai recentă discuţie pe care am avut-o cu primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, acesta se arăta total nemulţumit de valoarea sumei pe care administraţia locală pe care o reprezintă a primit-o în urma celei mai recente rectificări bugetare, rectificare în urma căreia bugetele altor UAT-uri (unităţi administrativ teritoriale) s-au "rotunjit" cât de cât.

"Chiar dacă s-a făcut această rectificare, nu mă pot bucura de suma pe care am primit-o - o sumă «foarte mare», de 152.000 de lei - când alte comune apropiate, să spunem Viişoara sau Triteni, au primit 12 miliarde de lei vechi (n.r.: 1,2 mil lei) sau 17 miliarde de lei vechi (n.r.: 1,7 mil lei)", spunea Laurenţiu Tör declarând, totdată, că nu înţelege care a fost criteriul după care s-au alocat aceste sume.

"Suma care ni s-a alocat este derizorie. Nici nu pot să spun că pot să o repartizez undeva în afară de faptul că pot să plătesc procesele pe care le-am avut cu profesorii de la şcoală, care aveau dreptul la nişte sume pe care trebuiau să le primească" mai spunea primarul comunei Luna care, întrebat dacă sumele pentru cadrele didactice nu sunt, cumva, o "poveste" separată de această rectificare, a explicat: "Sumele pentru cadrele didactice sunt în cei 152.000 de lei, din care 78.000 de lei sunt numai sume alocate şcolii - deci profesorilor care au câştigat procesul - şi mă bucur că le vor primi... Restul sunt mici rectificări, TVA...".

Precizând, tot cu rectificare la bugetul de care dispune administraţia locală pe care o conduce, că "Noi şi pentru salariile care sunt pentru acest an avem bani până la sfârşitul lunii octombrie", dar şi că "Problema se va rezolva pe parcurs, n-o să fie funcţionarii neplătiţi sau profesorii să rămână neplătiţi.", primarul Laurenţiu Tör părea să aibă, cât de cât, o mulţumire: "Avantajul meu este că, totuşi, am pornit câteva proiecte pe fonduri europene şi le vom derula şi acolo, într-adevăr, avem nişte bani pe care i-am alocat. Sumele, ştiţi foarte bine, mai întâi se plătesc, după care se returnează de la fondurile europene...".

Ca idee de ansamblu, însă, primarul comunei Luna nu înţelegea - aşa cum declarase, de fapt, iniţial - care sunt criteriile după care s-au alocat aceste fonduri şi, întrebat fiind dacă există cineva care i-ar putea oferi aceste informaţii ori dacă a încercat să afle aceste informaţii (privind criteriile de alocare a sumelor), Laurenţiu Tör spunea: "Am să încerc să aflu, bineînţeles".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS