Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

In comuna Luna se face curatenia de primavara | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

După trecerea anotimpului rece şi administraţia locală a comunei Luna a decis că este cazul să se implice, alături de cetăţenii comunei, în curăţenia de primăvară.

În paralel cu curăţenia, primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör spunea că se are în vederea şi înlocuirea coşurilor de gunoi deteriorate.

Cetăţenii sunt, la rândul lor, implicaţi în activitatea de curăţenie, fiecare trebuind ca în zona locuinţei să se ocupe de întreţinere şi curăţare. În plus, cel puţin în satul Luna, s-a constatat că mai mulţi cetăţeni doresc să îşi achiziţioneze pubele noi - în termenii propuşi de operatorul de salubritate - şi să aibă contract cu operatorul de servicii de salubritate - Compania de Salubritate Câmpia Turzii - primarul spunând că la nivelul comunei se intenţionează ca tot mai mulţi cetăţeni să aibă încheiate astfel de contracte.

Pentru gunoiul de grajd, însă, locuitorii din Luna au la dispoziţie - spunea Laurenţiu Tör - două rampe unde acesta poate fi depozitat, obligaţia locuitorilor fiind să depoziteze acest tip de deşeu în această zonă şi nu altundeva. Ce se întâmplă mai departe este, însă, obligaţia operstorului de salubritate: "După depozitarea în aceste rampe de beton, el este preluat de către cei de la Compania de Salubritate şi este dus săptămânal din sat. (...) Este un contract pe care l-am semnat acum trei ani".

Ceea ce ţine de administraţie pe partea de curăţenie ar fi domeniul public al comunei unde activitatea de curăţenie se efectuează cu persoanele beneficiare de ajutor social. Astfel, cu aceşti beneficiari se curăţă drumurile, rigolele aflate pe marginea drumurilor sau chiar zona celui mai nou părculeţ cu foişor din comună. "Facem curăţenie în rigolele pe care le avem în satele Luncani şi Luna iar un lucru bun în satul Gligoreşti este că acolo oamenii dovedesc că rigolele care s-au făcut se pot întreţine şi fără lucrătorii care primesc ajutor social, dovadă că preţuiesc ceea ce s-a făcut în satul Gligoreşti şi s-au învăţat să-şi facă curăţenie în faţa porţii, un lucru bun", explica primarul Laurenţiu Tör.

Referitor la şoselele din comună primarul avea şi o rugăminte adresată cetăţenilor care intră pe aceste şosele de pe drumuri lăturalnice cu diverse autovehicule sau chiar cu utilaje agricole: "ar fi bine ca cei care intră pe aceste şosele să respecte şi ei regulile în aşa fel încât atunci când vin cu tractoarele din câmp să nu facă murdărie pe aceste şosele. Nu trebuie să se profite că le întreţinem cu cei care primesc ajutor social, dar ar trebui să le întreţină şi locuitorii, să nu ajungă noroi şi pietre pe acest asfalt care a fost destul de scump".

Curăţarea rigolelor şi a domeniului public cu beneficiarii de ajutor social implică - explica primarul comunei Luna - inclusiv sortarea deşeurilor colectate în funcţie de tipul lor - lemn, sticlă, metal, hârtie, plastic etc.

Întrebat câte persoane beneficiază de ajutor social de la Primăria Luna şi sunt implicate, aşadar, în această activitate de curăţenie, primarul comunei spunea că e vorba de aproximativ 175-200 de persoane la nivelul întregii comune şi "ei trebuie să presteze acele 72 de ore şi noi îi chemăm pe rând, pe fiecare să presteze, să îşi poată face orele de muncă lunar, în aşa fel încât să poată beneficia de banii de la ajutor social, altfel trebuie să le tăiem acest ajutor".

Întreaga discuţie cu primarul Laurenţiu Tör pe acest subiect o puteţi vedea AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS