Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Adrian Spatariu - azi il vedem si nu e

Administraţie
Tools
Typography

Pentru a înţelege mai bine despre ce este vorba trebuie să ne întoarcem puţin în timp. dar nu foarte mult, doar până în urmă cu aproape doi ani de zile.

2012
era anul în care, în 22 noiembrie, consilierii locali de la Câmpia Turzii votau în unanimitate (18 voturi pentru din 18 consilieri prezenţi la şedinţă din totalul de 19) hotărârea cu numărul 111 "privind numirea reprezentanţilor Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în Consiliile de Administraţie şi în Comisiile pentru evaluarea şi asigurarea calităţii din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Câmpia Turzii".

În respectiva hotărâre, la articolul 1 se preciza cât se poate de negru pe cât se poate de alb că "Se aprobă desemnarea consilierilor locali ai Municipiului Câmpia Turzii în cadrul consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Câmpia Turzii, conform anexei nr. 1, şi în Comisiile pentru evaluarea şi asigurarea calităţii din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Câmpia Turzii, conform anexei nr.2, anexe care fac parte integrantă din prezenta hotărâre".

Anexele
sunt cele la care am mers noi imediat. Ideea era, până la urmă - şi o să înţelegeţi de ce - că ne interesa cu precădere doar anexa 1.

Şi în anexa 1 era, pe atunci (dar şi acum, doar că în altă formă, deja), lista cu "consilierii locali desemnaţi să facă parte din consiliile de administraţie din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Câmpia Turzii".

Şi lista, la vremea respectivă, arăta aşa:
1. Colegiul Tehnic "Victor Ungureanu" - Popescu Florin, Spătariu Adrian Petrică, Varodi Ioan
2. Şcoala "Mihai Viteazu" - Ghemeş Sabin - Marcel, Sălăjean Alin Valentin
3. Şcoala "Avram Iancu" - Bene Andrei, Bretoiu Horaţiu - Vasile
4. Centrul Bugetar "Lumea Prichindeilor" - Deak Francisc
5. Centru Bugetar "Pinochio" - Haiduc Ioan Cristian
6. Liceul Teoretic "Pavel Dan" - Uiorean Monica, Pătruţiu Mihail - Iuliu, Giurgiu Ilie

Poate o să vă întrebaţi de ce ne-am oprit taman la Spătariu Adrian Petrică. O să vă spunem (scriem).

2014
este anul în care, parcă mai mult ca oricând, Avram Gal îşi dorea să devină ceva. În primul rând să devină consilier local. Apoi să devină vicepriamr (asta chiar dacă în repetate rânduri când candida la funcţia de primar spusese că ori locul I ori nimic).

Pentru a deveni consilier local, trebuia să "urce" pe lista de supleanţi cu care PC s-a prezentat la alegrrile locale din 2012, apoi trebuia ca un consilier PC să facă în aşa fel încât să îşi ia tălpăşiţa din Consiliul Local pentru a-i face loc lui Avram Gal.

Cel care a plecat a fost Adrian Petrică Spătariu. Adică acelaşi care era reprezentantul Consiliului Local Câmpia Turzii în consiliul de administraţie de la Colegiul Tehnic "Victor Ungureanu".

Hotărârea
prin care Adrian Spătariu îşi lua rămas bun în mod oficial de la Consiliul Local Câmpia Turzii şi prin care Avram Gal păşea ca vajnic viitor consilier local era hotărârea cu numărul 73 din 30.06.2014 "privind validarea unui mandat de consilier local pentru mandatul 2012-2016".

Astfel, prin primul articol al hotărârii se ia act de încetarea mandatului de consilier local al lui Adrian Spătariu "ca urmare a demisiei acestuia" iar prin al doilea articol se validează mandatul lui Gal Avram Marius "din rândul supleanţilor", deschizându-se, astfel, calea spre funcţia de viceprimar pentru Avram Gal.

Articolul 4
al aceleiaşi hotărâri, însă, precizează, printre altele, clar cum "D-ul GAL AVRAM MARIUS îl va înlocui pe d-ul SPĂTARIU ADRIAN PETRICĂ în toate funcţiile deţinute de acesta în calitate de consilier local".

Cum ar veni Avram Gal ocupa inclusiv funcţia de reprezentant al Consiliului Local Câmpia Turzii în consiliul de administraţie de la Colegiul Tehnic "Victor Ungureanu".

Modificarea
cu care au venit consilierii locali de la Câmpia Turzii în luna octombrie 2014 privind lista de consilieri locali desemnaţi să facă parte din consiliile de admiistraţie ale unităţilor de învăţământ de la Câmpia Turzii s-a făcut - cum altfel? - printr-o hotărâre de Consiliu Local.

Doar ca idee, la momentul la care a apărut ca proiect de hotărâre privind respectivele modificări, acessta se referea la "modificarea şi completarea anexei nr 1 a HCL 111/2012 - denumirea reprezentanţilor Consiliului Local Câmpia Turzii în CA şi Comisiiile pentru evaluarea şi asigurarea calităţii din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar din Câmpia Turzii". Serios?...

Păi în anexa 1 a HCL 111/2012 apărea Adrian Spătariu. Şi în noua HCL din octombrie, se modifica - scrie clar - anexa 1 a HCL 111/2012 şi nu alta, deci anexa în care apărea Petrică şi nu altcineva (ca de exemplu Gal). Doar că modificările adoptate prin hotărârea din octombrie nici măcar nu mai făceau referire la vreun Petrică - fie el şi Adrian Spătariu - şi asta, cel mai probabil, pentru că el era demult plecat. Başca Avram Gal l-a înlocuit în toate funcţiile.

Altfel spus, hotărârea din octombrie trebuia să se refere la anexa 1 a HCL 111/2012 modificată potrivit HCL 73/2014, pentru că altfel... Înţelegem noi că HCL 73/2014 spunea ea ceva de care trebui ţinut cont, doar că, aşa cum spuneam, hotărârea din octombrie 2014 modifică lista din 2012 fără niciun fel de altă precizare. Deci?...

Deci ar fi cam aşa: "Hai, bă, las-o aşa, ce te bagi? Anexa 1 s-a modificat, evident şi indirect, prin HCL 73/2014, nu ţi-e clar? Iar acu', în octombrie, s-a mai cârpit conform legii. Las-o că merge aşa şi dacă e vreo problemă o mai luăm noi din ciocan şi pe unde are găurele, chituim, clar?".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS