Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Consilierii de la Campia Turzii il vor plecat pe Remus Filip

Administraţie
Tools
Typography

Nu a fost nevoie decât de o singură propunere şi consilierii locali ai municipiului Câmpia Turzii au şi fost de acord, pe loc, ca Remus Filip să plece.

Totul s-a întâmplat în şedinţa de joi, 16 octombrie, a Consiliului Local Câmpia Turzii, şedinţă pe a cărei ordine de zi se afla un proiect de hotărâre privind "deplasarea d-lui consilier local Remus Filip la Almeirim-Portugalia, în perioada 19 - 24 octombrie 2014".

De unde şi până unde plecarea lui Remus Filip în Portugalia?
Ei bine, la început nu era chiar vorba de Remus Filip. Adică nu era vorba de nimeni anume.
Corina Bozbici - profesor şi cordonator al proiectului "Pasiunile mele, fericirea mea!" în care Asociaţia "Părinţi pentru copii" este partener - a transmis Primăriei Câmpia Turzii o adresă în care explica despre ce este vorba în proiect, menţionând că, în urmă cu un an, când delegaţia portugheză a fost la Câmpia Turzii şi s-a întâlnit cu reprezentanţi ai administraţiei locale, şi-a manifestat dorinţa unei posibile înfrăţiri cu municipiul Câmpia Turzii.
Aşa se face că, spre finalul adresei sale, Corina Bozbici menţiona: "Dacă consideraţi oportună această iniţiativă pentru o viitoare colaboarre cu partenerii din Portugalia, vă rugăm să ne comunicaţi numele persoanei (persoanelor) delegate".
Deci e clar: Corina Bozbici solicita să i se comunice numele uneia sau mai multor persoane delegate.

De ce Remus Filip?
În urma adresei, a fost întocmit un referat care ţinea locul şi de motivare a proiectului de hotărâre supus aprobării consilierilor locali. Semnat de şeful Serviciului de Relaţii Internaţionale, Ioana Blag, referatul se încheia: "Faţă de cele prezentate mai sus, propunem ca localitatea noastră să fie reprezentată de d-nul consilier local Remus Filip care să întreprindă demersurile necesare pentru înfrăţirea municipiului Câmpia Turzii cu oraşul Almeirim, Portugalia". Deci, cu alte cuvinte, Remus Filip apare ca propunere în documentul semnat de Ioana Blag.
Cu toate acestea, în referat nu se precizează de ce s-a optat pentru un consilier şi nu pentru mai mulţi, sau de ce s-a optat pentru Remus Filip şi nu pentru un alt condilier local.

Dacă e să ne întrebaţi pe noi,
o persoană mai potrivită pentru această deplasare în cadrul acestui proiect finanţat prin acest program şi în care partener este şi această asociaţie, parcă nici nu putea fi găsită. Şi, ca să fim mai expliciţi, o să le luăm pe rând:

- asociaţia din Câmpia Turzii parteneră în proiect este "Părinţi pentru copii" - Remus Filip este proaspăt familist şi, cum nu ştim să aibă copii, pare cel mai potrivit;
- proiectul se numeşte "Pasiunile mele, fericirea mea!" - Remus Filip face parte dintre consilierii tineri aşacă prea departe de pasiuni şi fericiri nu poate fi;
- proiectul este finanţat prin "Lifelong learning" (adică "învăţare pe tot parcursul vieţii", din limba engleză) - ţinând cont că o bună perioadă a mandatelor de consilier local Remus Filip nu avea absolvit examenul de bacalaureat, asta cu lifelong learning fie i se potriveşte ca marca pe scrisoare, fie îl urmăreşte ca o tinichea de coadă; dar "either way" - cum ar zice portughezul - Remus Filip este cel mai potrivit şi din acest punct de vedere

Cu toate acestea, Remus Filip merge la Associação Rede de Universidades da Terceira Idade din Almeirim, Portugalia pentru a vedea ce şi cum cu înfrăţirea. Aşa că noi propunem să nu ne întrebaţi pe noi, că cine ştie ce idei ne mai vin.

Ce limbi ar putea studia Remus Filip
Un lucru e cert: habar n-avem dacă le-ar putea studia sau dacă le va studia sau dacă îl va interesa câtuşi de puţin acest aspect.

Ceea ce ştim e că n-am găsit o modalitate contextuală de-a vă aduce la cunoştinţă care mai sunt partenerii din proiect, aceştia, de fapt, fiind:
1. Uniwersytet Trzeciego Wieku w Lubsku - coordonator - Polonia;
2. Asociaţia Părinţi pentru copii, din Câmpia Turzii - partener - România;
3. Druskininkų Trečiojo Amžiaus Universitetas - partener - Lituania;
4. Associação Rede de Universidades da Terceira Idade - RUTIS - partener - Portugalia;
5. Technická univerzita vo Zvolene,Centrum ďalšieho vzdelávania - partener - Slovacia;
6. İsmet Paşa Mah. Hükümet - partener - Turcia;

Ca idee,
în peroada 19-24 octombrie Remus Filip este în Portugalia pe cheltuiala decontată "conform prevederilor legale" ca să facă o treabă cu înfrăţirea.

Aşa că dacă vreţi să îl sunaţi, înainte să plece întrebaţi-l dacă îşi activează roaming-ul şi dacă o să vă răspundă, că în roaming e mai scump şi poate cheltuiala cu telefonul e decontată "conform prevederilor din buzunarele personale" şi-atunci...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS