Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

CAMPIA TURZII: Parteneriat pentru voluntariat intre administratia locala si APC

Administraţie
Tools
Typography

Consilierii locali de la Câmpia Turzii au fost de acord, în şedinţa de joi, 25 septembrie 2014, cu adoptarea unei hotărâri care presupune încheierea unui acord de parteneriat între administraţia locală şi Asociaţia Pentru Protecţia Consumatorilor.

La baza proiectului de hotărâre au stat mai multe elemente care au fost luate în considerare, printre care solicitarea - cu numărul 28.044 din 25.09.2014 - înaintată în acest sens de APC Câmpia Turzii, cât şi Fondul ONG România - Granturile SEE 2009-2014, Runda 2, Componenta 1 Implicare, subcomponenta 1.2 Voluntariat.
Prezent la şedinţă pentru a susţine proiectul de hotărâre a fost şi preşedintele APC Câmpia Turzii, Aurel Ilea.
"S-a lansat o linie de finanţare şi noi ne-am ales subcomponenta cu voluntariatul deoarece am căzut de acord cu celelalte organizaţii cu care am vorbit că este necesar de a face cunoscut, oarecum, că a apărut legea voluntariatului prin care se oferă anumite adeverinţe privind recunoaşterea activităţii de voluntariat care folosesc şi la angajare", preciza Aurel Ilea, primarul Radu Hanga confirmând că activitatea de voluntariat este considerată chiar vechime în muncă.
Parteneriatul între Primăria Câmpia Turzii şi APC s-a realizat în vederea depunerii proiectului Centrul de Voluntariat Câmpia Turzii - "Voluntariatul alături de voi". Acest parteneriat, însă, nu presupune nicio contribuţie financiară din partea administraţiei de la Câmpia Turzii. Cu toate acestea, totuşi, faptul că există un parteneriat între APC şi administraţia locală de la Câmpia Turzii "conferă greutate demersului asociaţiei, dă o notă de seriozitate demersului", completa şi primarul Radu Hanga.
În cazul în care proiectul este depus şi se va derula, "chiar în prima întâlnire care va fi, vom aduce nişte lectori care să pregătească oamenii, să spună exact ce înseamnă voluntariatul şi ce beneficii au cei implicaţi în activităţi de voluntariat şi vom invita tinerii care ar putea participa la activităţi de voluntariat, această activitate fiindu-le recunoscută", mai preciza Aurel Ilea.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS