Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

O melodie pentru Lucretia Ciobanu | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

În ultima zi de septembrie România a mai pierdut o voce a cântului popular românesc: Lucreţia Ciobanu, care s-a stins pe 30 septembrie 2015, la vârsta de 90 de ani.

Supranumită "Doamna Munţilor", Lucreţia Ciobanu a plecat să cânte printre îngeri, alături de alţi mari interpreţi români de folclor care s-au contopit cu eternitatea.

Prezentă pe 1 octombrie la Câmpia Turzii într-un spectacol dedicat sărbătoririi persoanelor vârstnice, o altă mare voce a folclorului românesc - Sava Negrean-Brudaşcu - nu a putut să lase pierderea să treacă neobservată.

"Dumnezeu să-i ierte sufletul şi s-o hodinească" spunea Sava Negrean la un moment dat în cadrul recitalului de la Câmpia Turzii, adăugând: "Îngăduiţi-mi ca în memoria acestei mari artiste să cânt un cântec ce mi-a fost drag. De când eram copilă îl ştiu şi vi-l transmit şi dzumneavoastră acuma, să ne aducem aminte, aşa, cu un mic omagiu, cum putem şi noi, pentru cinstirea celei care a fost Lucreţia Ciobanu".

Melodia a fost primită cu aplauze de publicul de la Câmpia Turzii, chiar dacă aceasta marca un moment trist pentr scena folclorului românesc.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS