Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Sanda Mihail, director economic in cadrul SC Prival, aduce lamuriri privind situatia scuarului din cartierul Oprisani

Actualitate
Tools
Typography

În urma apariţiei în zona opiniei publice a câtorva elemente privind starea scuarului din apropierea pieţei agroalimentare din cartierul Oprişani, Sanda Mihail completează perspectiva pe care opinia publică trebuie să o aibă asupra situaţiei respective.

Atât prin transmiterea unor informaţii în formă scrisă cât şi prin o discuţie telefonică ulterioară, directorul economic în cadrul SC Prival - cea al cărei nume a fost invocat ca fiind persoana "responsabilă", Sanda Mihail - a dorit să facă unele precizări în aşa fel încât opinia publică să poată să îşi facă o imagine cât mai completă asupra situaţiei.

În primul rând, trebuie menţionat că acest tip de lucrări sunt executate, în general, pe bază de comandă din partea administraţiei locale. Am spus "în general", deoarece nu este şi cazul acestei situaţii, unde lucrarea a fost executată, spunea Sanda Mihail, mai degrabă în urma insistenţelor consilierului PSD Dorina Arion şi - la fel de important de menţionat - "pe banii noştri", adică fără implicarea Serviciului Tehnic din cadul Primăriei Turda şi, în consecinţă, fără să fie achitată din bani publici, mai adăuga directorul economic al SC Prival.

Terenul din zonă nu a fost amenajat cu foarte mult timp în urmă. Chiar Sanda Mihail îşi amintea că bordurarea a fost făcută - cel mai probabil de lucrători de la SC Domeniul Public Turda - "de curând".

Pe teren, însă, de ani de zile s-a format o cărare pe unde trecea lumea, o scurtătură, motiv pentru care una dintre ideile posibile privind amenajarea zonei era să se facă o cărare, o alee cu dale şi în stânga şi în dreapta acestei alei să fie apoi plantaţi arbuşti. Lucru care - se vede - nu s-a întâmplat.

Pe de altă parte, pe sub terenul din zonă trec cabluri şi ţevi cu utilităţi, fapt ce presupune că o eventuală intervenţie în zonă ar însemna scoaterea dalelor etc., motiv pentru care varianta cu aleea cu dale nu a rămas "în picioare".

Din punct de vedere tehnic - ca să spunem aşa - din câte am înţeles de la interlocutoarea noastră, lucrurile nu par neapărat simple. Iniţial, anterior aşezării gazonului, terenul trebuia îmbunătăţit cu un strat de turbă, cu un strat de nisip cuarţos etc, proceduri care ar fi controbuit la "prinderea" gazonului, proceduri care, însă, nu au fost executate.

Chiar referindu-se la colegul al cărui nume a fost adus în discuţie de consilierul PSD - Călin Pagu - Sanda Mihail ne-a precizat: "dansul nu a fost prezent cand s-au plantat rulourile, iar spaţiul cu pricina nu i-a fost dat in receptie de nimeni. Poate dacă ar fi fost prezent ar fi refuzat să o facă de pe o zi pe alta, dar decizia mi-a aparţinut fără să cunosc detaliile tehnice".

Menţionând atât că "greşeala ne aparţine nouă, evident", cât şi că "vom reface acestă lucrare, tot pe cheltuiala noastră, dar nu pentru că ne spune sau obligă cineva ci pentru că ne-am luat un angajament", Sanda Mihail dădea de înţeles că, în contextul în care - din dorinţa de a răspunde "pe repede înainte" unor solicitări privind amenajarea zonei - ar fi "ars" nişte etape privind pregătirea terenului, respectarea procedurilor ş.a.m.d., şi îşi asumă greşeala: "prin urmare, îmi asum în totalitate vina şi, probabil, voi suporta eu costurile, aşa cum suport şi consecinţele".

În lumina acestor informaţii - ceva mai complete decât cu o zi în urmă - poate nu ar strica să facem o recapitulare.

Anul trecut consilierul PSD Dorina Arion a invitat presa la o plimbare prin cartierul Oprişani, plimbare la finalul căreia Dorina Arion şi-a pus mari speranţe că cel puţin unele dintre neajunsuri se vor rezolva.

Anul acesta a existat o a doua plimbare la începutul căreia aceeaşi Dorina Arion s-a arătat încântată că poate arăta că unele lucruri s-au schimbat. Şi una dintre aceste schimbări a fost amenajarea scuarului de lângă piaţa agroalimentară din cartierul Oprişani.

Din păcate, gazonul cel nou nu "s-a prins" deşi, susţinea Sanda Mihail, cisterna a plecat să ude în fiecare seară, convigerea că maşina s-a deplasat Sanda Mihail având-o cu atât mai mult cu cât maşinile sunt monitorizate prin GPS.

De asemenea, am reţinut atât că bordurarea scuarului din zonă a fost făcută "de curând", cât şi că inginerul Pagu nu ar fi putut fi de acord ca lucrarea (n.r.: cu gazonul) să fie făcută "de pe o zi pe alta", la fel de bine cum am reţinut şi că Sanda Mihail a preferat să treacă peste detaliile tehnice doar în ideea de a o ajuta pe Dorina Arion, care a insistat foarte mult ca zona să fie amenajată (urmând o nouă plimbare cu presa).

Rămâne să trageţi dumneavoastră concluziile...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS