Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Gest de caritate înainte de Crăciun în comuna Petreştii de Jos | VIDEO

Social
Tools
Typography

Cu doar câteva zile înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, elevii Şcolii Gimnaziale “Ioan Bujor” din comuna Petreştii de Jos, cu sprijinul cadrelor didactice ale şcolii, au organizat şi participat la un eveniment al cărui principal scop era unul caritabil.

Concret, copiii au organizat un târg de crăciun în cadrul căruia au vândut diverse obiecte -în general podoabe de crăciun - confecţionate chiar de ei special pentru respectivul eveniment. Evident, trebuie remarcată implicarea părinţilor şi bunicilor copiilor care au fost prezenţi la eveniment în calitate de cumpărători ai produselor, dând, astfel, sens colectării de fonduri prin intermediul târgului.

Toată suma strânsă în urma evenimentului a fost donată unei familii greu încercate din satul Deleni - sat ce aparţine de comuna Petreştii de Jos - familie căreia în urmă cu ceva timp i-a ars casa, familie ai cărei copii sunt, şi ei, elevi ai şcolii “Ioan Bujor”.

În activitatea caritabilă s-a implicat şi un ONG în curs de constituire din comună - Asociaţia Tinerilor din Petreştii de Jos.

Copiii au fost foarte încântaţi de idee şi până la urmă am adunat destul de mulţi bani şi i-am şi mobilizat pe copii pentru a face un lucru bun pentru această famile” spunea directorul şcolii “Ioan Bujor”, Mihaela Morovan, adăugând: “Vreau să mulţumimfoarte mult domnului primar şi domnului viceprimar pentru că şi ei au promovat acest târg caritabil la nivelul comunei şi, mai mult, au oferit cadouri copiilor de sărbători”.

La rândul său, primarul comunei Petreştii de Jos, Ioan Pîrv, spunea: “Târgul s-a organizat la iniţiativa doamnei director Mihaela Morovan şi a domnului consilier Bogdan Sămărtinean în ideea de a sprijini o familie greu încercată care acum o lună i jumătate a avut un eveniment neplăcut. Noi, de la nivelul Primăriei Petreştii de Jos, am sprijinit această acţiune în sensul că am participat şi noi la târgul organizat şi am mobilizat lumea ca să vină să cumpere câte ceva pentru a ajuta această familie”.

În urma acţiunii s-au strâns peste 2.700 de lei (din care 1.200 de lei au fost donaţi de o singură persoană care a dorit să rămână anonimă), bani care urmau să revină celor pentru care s-a organizat întregul eveniment, acest târg fiind la prima ediţie - potrivit directorului Mihaela Morovan - dar dorindu-se să devină o tradiţie, totodată.

Pe de altă parte, târgul caritabil s-a desfăşurat în aceeaşi perioadă în care la şcoala “Ioan Bujor” avea loc “Şcoala altfel”. Astfel, în aceeaşi zi cu târgul, copiii au fost foarte încântaţi de o altă activitate: pregătirea mesei de crăciun.

În cadrul acestei activităţi elevii au venit cu produse alimentare de acasă şi, la şcoală, au pregătit diverse produse aşa cum au ştiut ei că ar trebui să fie pregătite pentru masa de crăciun.

Nu în ultimul rând, pentru că evenimentul era în preajma sărbătorii Naşterii Mâtuitorului, elevii şcolii “Ioan Bujor” au susţinut un spectacol cuprinzând de colinde, cântece de crăciun, poezii şi scenete, efortul lor fiind răsplătit cu daruri aduse chiar de Moş, prezent şi el la eveniment.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS