Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Cine se poate angaja la noua secţie de producţie a Jolidon de la Câmpia Turzii | VIDEO

Dorin Lojigan

Social
Tools
Typography

După o primă încercare nematerializată în timpul administraţiei Hanga de la Câmpia Turzii, iată că numele Jolidon apare din nou în aceeaşi ecuaţie în care se regăsea - atât cu doar câţiva ani în urmă cât şi acum - şi Colegiul Tehnic Tehnic “Victor Ungureanu”.

De asemenea, de această dată administraţia de la Câmpia Turzii a semnat cu Jolidon un contract de închiriere a unui spaţiu aflat în incinta aceleiaşi instituţii de învăţământ (acelaşi spaţiu despre care se vorbea şi iniţial) iar potrivit spuselor primarului Dorin Lojigan producţia ar urma să înceapă în luna martie a acestui an.

Dorin Lojigan chiar a amintit că în timpul administraţiei Hanga a existat o licitaţie dar că aceasta nu s-a fructificat prin semnarea vreunui contract “din motive pe care nu vreau să le discutăm astăzi şi cred că nici măcar nu este problema noastră sau a cetăţenilor din Câmpia Turzii”.

Acum, după schimbarea primarului, se pare că societatea comercială şi-a exprimat dorinţa de a reveni la Câmpia Turzii şi vestea bună este că astfel vor exista 100 de noi locuri de muncă la nivelul municipiului însă întrebarea care se pune este “Cine sunt cei care vor putea beneficia de aceste locuri de muncă?”, asta cu atât mai mult cu cât, în urma discuţiilor existente la prima încercare, la Colegiul Tehnic “Victor Ungureanu” s-a deschis o secţie care să pregătească elevi în acest domeniu.

În plus, tot atunci, la primele discuţii, au existat persoane care şi-au depus CV-urile în vederea angajării, dar angajările nu au mai avut loc.

Acum primarul Dorin Lojigan spunea că CV-uri se pot depune atât la registratura Primăriei Câmpia Turzii, cât şi la sediul firmei din incinta cantinei colegiului “Victor Ungureanu”.

Întrebat, însă, ce se întâmplă cu CV-urile depuse iniţial, în timpul administraţiei Hanga, primarul Câmpiei Turzii spunea că şi acelea sunt avute în vedere dar că în continuare societatea aşteaptă şi alte CV-uri cu atât mai mult cu cât, pe de-o parte, deja caută muncitori pentru că doreşte să pornească producţia cât mai repede şi, pe de altă parte, încă nu se ştie dacă dintre persoanele care au depus CV-uri iniţial sunt unele care nu se mai află în căutarea unui loc de muncă. Totuşi, vechile CV-uri au intrat în posesia societăţii la momentul semnării contractului, urmând ca persoanele să fie contactate.

De asemenea, Dorin Lojigan a precizat că societatea este interesată în principal de persoane specializate în cusut, de exemplu, dar şi că au disponibilitatea să şcolarizeze persoanele interesate fie prin specializare la locul de muncă, fie la Cluj-Napoca, aceste cursuri fiind suportate, spunea primarul Câmpiei Turzii, de către angajator.

Întrebat, însă, ce se întâmplă cu elevii care au urmat cursurile secţiei deschise la colegiul “Victor Ungureanu”, Dorin Lojigan este de părere că şi aceştia pot fi avuţi în vedere cu atât mai mult cu cât sunt specializaţi deja, pentru că asta au învăţat.

“Eu, dacă aş fi investitor privat, manager, evident aş lua prima dată acei specialişti şi abia după aceia aş începe să şcolarizez pe alţii pe care să-i aduc să lucreze în firmă. Dar asta depinde de managementul firmei”, spunea primarul Câmpiei Turzii.

De asemenea, fiind totuşi o instituţie abilitată să precia viitoare CV-uri pe care să le transmită mai departe investitorului, primarul Dorin Lojigan spunea că nu i s-au transmis din partea angajatorului criterii de selecţie precum cele de vârstă sau de sex.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS