Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

CAMPIA TURZII: Si Centrul de Zi pentru persoane Varstnice si-a serbat varstnicii

Social
Tools
Typography

Cea de-a doua manifestare care a avut loc la Câmpia Turzii pentru a sărbători persoanele de vârsta a treia a fost găzduită de Cantina Mechel şi a fost organizată de Centrul de zi pentru Persoane Vârstnice din municipiu.

Cu o sală neîncăpătoare, manifestarea a început, pe 1 octombrie, de la orele 17.00, cu discursuri venite din partea a doi reprezentanţi ai administraţiei locale de la Câmpia Turzii: viceprimarul Dorin Lojigan şi administratorul public Petre Pop. Pentru Dorin Lojigan nu era, însă, singura "prezenţă" în cadrul manifestării.
Primii care şi-au înfrânt emoţiile şi au apărut în faţa publicului au fost membrii corului Centrului de Zi, cor condus de părintele Alin Mazăre, cor care este relativ nou - fiind înfiinţat doar cu un an în urmă - şi care a fost aplaudat de toţi cei prezenţi pentru recitalul oferit sub bagheta părintelui de la Câmpia Turzii.
Alexandrina Cuc este cea care a încercat, cu vocea ei, să încânte vârstnicii prezenţi la manifestare interpretând câteva melodii populare, după care a venit rândul Mariei Kovacs să îşi arate măiestria în mânuirea claviaturii pianinei aduse special în acest scop la manifestare.
Prin tinerii săi membri - dar mai ales prin "vechea gardă"! - ansamblul folcloric Ardeleana de la Câmpia Turzii, condus de Cătălin Canta a impresionat şi, de asemenea, a smuls aplauzele - dar mai ales ovaţiile - publicului prezent, viceprimarul Dorin Lojigan intervenind la microfon tocmai pentru a invita pe toată lumea să aplaude, din nou, vârsticii care au evoluat.
Dimensiunea lirică a manifestării a fost acoperită de Maria Ţarca, cea care, la cei 85 de ani ai săi, scrie poezii, pe una dintre ele citind-o la manifestare, dar şi de Elena Călian care, la rândul său, a citit o poezie despre crucea pe care o duce fiecare. Interesant este, totuşi, că, deşi prezentatoarea manifestării spunea că poezia ar fi fost scrisă de Elena Călian "special pentru această manifestare", Elena Călian a citit aceeaşi poezie pe care o citise cu o zi în urmă la o manifestare similară organizată de Serviciul Public de Local de Asistenţă Socială Câmpia Turzii. Oare unde să fi fost greşeala? A informat Elena Călian greşit sau greşeala aparţine prezentatoarei?
Concursul de dans a fost, poate, manifestarea care a aprins cel mai tare spiritele cel puţin pentru cele 13 perechi participante şi ale căror performanţe de dansatori au fost apreciate de un juriu din care făceau parte, printre alţii, viceprimarul Dorin Lojigan, administratorul public Petre Pop, consilierii locali Gheorghe Rece şi Ioan Varodi sau şeful serviciului de relaţii publice din cadrul Primăriei Câmpia Turzii, Georgeta Petrovan.
Concursul care a făcut plăcere cel puţin juriului a fost "Cămara cu bucate", concurs în cadrul căruia gospodinele Centrului au prezentat produse "de sezon" precum zacuscă, murături, dulceţuri sau zarzavat. Aici se regăseşte cea de-a doua "prezenţă" a viceprimarului Câmpiei Turzii. Chiar dacă nu a fost numit oficial gospodină participantă la concurs, Dorin Lojigan a fost prezent, la rândul său, cu produse în "Cămara cu bucate", participarea la concurs fiind exclusă deoarece viceprimarul Câmpiei Turzii făcea parte din juriul care urma să desemneze gospodinele câştigătoare la fiecare categorie.
Tortul a fost surpriza dulce care a încheiat, oficial, manifestarea organizată pentru vârstnicii de la Centrul de Zi de la Câmpia Turzii.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS