Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

O nouă victimă a câinilor comunitari turdeni: un copil de nici 7 ani! Primăria ce face?

Eveniment
Tools
Typography

În urmă cu peste o oră şi 30 de minute (pe la orele 21.20) o fetiţă care nu a împlinit încă şapte ani a fost muşcată de un câine comunitar pe când se afla la joacă în spatele blocului - împreună cu alţi copii - pe strada G-ral Dragalina.

Câinele care se aciuase de ceva vreme în zona blocului respectiv pur şi simplu a sărit la fetiţă şi a muşcat-o de obraz când aceasta s-a aplecat să îl mângâie, aşa cum făcuse nu o singuă dată cu acelaşi câine.

Cum au aflat de incident, părinţii au sunat la 112 şi la faţa locului s-au deplasat, imediat, atât un echipaj al Poliţiei Turda cât şi un echipaj al SMURD şi fetiţa a fost trasportată la serviciul UPU de la Turda pentru îngrijiri medicale.

La Urgenţă fetiţei i s-a îngrijit plaga şi a primit antitetanos, urmând să îi fie administrat şi un vaccin antirabic. Interesant este că pentru vaccinul antirabic părinţii trebuie să se deplaseze cu copilul la Cluj-Napoca. “Am înţeles că la Turda nu au vaccin antirabic şi ne-au trimis la Cluj, dar abia mâine dimineaţă că în seara asta e... închis...”, spunea tatăl fetiţei.

Problema câinilor comunitari nu este una nouă la Turda. Chiar tatăl fetiţei ne-a spus că în urmă cu ceva vreme a luat legătura cu cei de la centrul de ecarisaj spunându-le despre câine şi menţionând că doreşte ca patrupedul să fie ridicat, răspunsul celor de la ACET fiind că dacă vor să îl ridice, cel care a solicitat asta trebuie să plătească găzduirea şi hrana animalului în valoare de patru lei pe zi.

Răspunsul pare cel puţin interesant din moment ce au mai fost cazuri în care cetăţenii au făcut reclamaţii în diverse zone ale municipiului şi câinii au fost ridicaţi.

Totuşi, cei de la ACET susţineau că trebuie sesizată administraţia locală - inclusiv prin Poliţia Locală - despre starea de fapt şi abia într-o astfel de situaţie animalul poate fi ridicat fără costuri din partea cetăţeanului care, de fapt, solicită asta.

În plus, tatăl fetiţei ne spunea că şi la momentul la care echipajul de poliţie a fost prezent la faţa locului răspunsul a fost oarecum similar: poliţia nu poate face nimic, niciun demers, trebuie ca cetăţeanul să sesizeze primăria pentru ca patrupedul să fie ridicat.

În măsura în care vom avea şi alte informaţii vă vom ţine la curent.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS