Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Promovare de succes a Clujului la Târgul Național de Turism Rural de la Albac

Eveniment
Tools
Typography

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (C.N.I.P.T.) Cluj, serviciu de specialitate din cadrul Consiliului Județean Cluj, a fost prezent, la finele săptămânii trecute, la cea de-a XIII-a ediție a Târgului Național de Turism Rural de la Albac.

,,Prezența Centrului de Informare Turistică al județului Cluj la acest eveniment de profil a constituit o ocazie în plus de a face cunoscute obiectivele turistice din zonele rurale și valorile patrimoniului cultural specifice regiunii noastre, stârnind interesul turiștilor români și străini, deopotrivă, în a le descoperi și explora în detaliu”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Manifestarea a reunit în inima Țării Moților reprezentanții autorităților publice locale cu rol în promovarea patrimoniului turistic, agenții de turism, unități de cazare și meșteri populari din diverse zone ale României. Ediţia din acest an a Târgului Naţional de Turism Rural a fost deschisă oficial sâmbătă, 2 septembrie 2017, în prezența domnului Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Târgul Național de Turism Rural a fost organizat într-un nou concept, acesta presupunând desfășurarea de activități diverse, menite să pună în valoare zonele cu potențial din perspectiva turismului rural. Cele trei zile ale târgului au cuprins concerte de muzică folk, demonstraţii gastronomice, demonstraţii de măiestrie meşteşugărească, vernisaje expoziționale, parada portului popular autentic, spectacole de folclor și info-tripuri pentru participanți. Invitatul special a fost  Nicolae Voiculeț, ambasador al Turismului Rural Românesc, ce a susținut un recital, iar în premieră în acest an a fost organizat și un concurs inedit ,,Comoara ascunsă din stațiunea turistică Albac” la care au participat membri ai cluburilor de orientare turistică din țară.

Spațiul expozițional a fost împărțit în două perimetre distincte, o zonă dedicată meșterilor populari și o zonă dedicată reprezentanților autorităților publice locale cu rol în promovarea turistică. La ediția din acest an au fost prezenți reprezentanți ai Consiliilor Județene Botoșani, Cluj, Neamț, Sibiu, Vâlcea, ai Parcului Național Apuseni, ai Primăriei Blaj și ai primăriilor comunelor de pe Valea Arieșului. Standul C.N.I.P.T. Cluj a realizat o prezentare complexă a zonelor rurale cu potențial turistic, totodată, vizitatori români și străini solicitând informații referitoare la zonele importante din județul Cluj. De asemenea, în dialogurile purtate, turiștii și-au manifestat interesul privind calendarul evenimentelor, târgurilor sau serbărilor câmpenești din spațiul rural al județului nostru.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS