Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Băile Turda - Stațiune balneoclimatică până la sfârșitul acestui an

Administraţie
Tools
Typography

Dat fiind potenţialul balnear natural al Băilor Turda s-a impus fructificarea rolului terapeutic al lacurilor sărate, al salinei şi al nămolurilor sapropelice, precum și a potențialului acestora de a genera progres economic prin înființarea de unități medico-balneare și de recuperare.

Un prim pas pentru realizarea acestui deziderat a fost delimitarea administrativă și urbanistică a Băilor Turda, prin HCL nr. 51/2016, care în prezent figurează ca stațiune turistică de interes local conform HG 852/2008, în anexa 5 - Lista localităților atestate ca stațiuni de interes național, respectiv local, secțiunea II - Stațiuni turistice de interes local, pct. 9.  În baza studiilor existente, ale căror date se actualizeaza periodic, s-a înaintat către Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie (INRMFB) o solicitare pentru demararea procedurii de atestare ca stațiune balneoclimatică a Băilor Turda. Din partea acestora s-a obținut aviz favorabil și recomandarea către Ministerul Sănătății care, de asemenea, a avizat favorabil propunerea, luni 17.10.2016. 

Urmează ca, în cel mai scurt timp, să fie emisă o hotărâre de guvern care să lărgească cu încă nouă stațiuni (inclusiv Băile Turda) lista stațiunilor climatice, balneare și balneoclimatice ale României. Toate aceste demersuri certifică inițiativa Primăriei Turda de realizare a documentației tehnice pentru proiectul "Reabilitare și modernizare infrastructura rutieră și utilități din corpul drumului în Băile Turda", proiect pentru care urmează a fi accesate fonduri din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7, Prioritatea de Investiții 7.1. -  Investiții în infrastructura de turism.

Municipiul Turda 
PRIMAR
Cristian Octavian Matei

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS