Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

CJ Cluj despre DGASPC: Ilegalități flagrante pe bani publici

Administraţie
Tools
Typography

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj a efectuat lucrări ilegale, fără autorizații, la clădiri încadrate monument istoric.

D.G.A.S.P.C. Cluj este o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, finanțată din bugetul județului Cluj, iar în cursul anului 2016 conducerea Direcției a dispus efectuarea ilegală a unor lucrări de reabilitare/reparare la un corp de clădire din incinta instituției (str. Eremia Grigorescu nr.37-39).

Primăria municipiului Cluj-Napoca, în data de 17.05.2016, prin procesul-verbal de constatare nr. 101, a constatat efectuarea lucrărilor ilegale și a dispus oprirea lucrărilor, formulând în acest sens și o plângere penală.

Aceste lucrări ilegale nu pot fi decontate din bani publici, întrucât prejudiciază bugetul județului. Consiliul Județean Cluj a solicitat astfel D.G.A.S.P.C. Cluj să identifice persoanele responsabile. De asemenea, forul administrativ județean va sesiza și organele abilitate ale statului.

Președintele Consiliului Județean Cluj va solicita în proxima ședință a Consiliului Județean rectificarea bugetului D.G.A.S.P.C. Cluj, respectiv retragerea din buget a sumelor cheltuite ilegal, fără autorizație, la imobilul mai sus amintit.

Menționăm în acest context faptul că, un proces-verbal de constatare a infracțiunii nu poate fi contestat administrativ, iar demersurile demarate ulterior de către Direcție pentru a solicita certificatele și autorizațiile prevăzute de lege, recunosc implicit modul de lucru, anterior ilegal.

Biroul de presă
18 iulie 2016

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS