Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Mesajul primarului Cristian Matei cu ocazia Zilei Drapelului Naţional al României

Administraţie
Tools
Typography

26 iunie este Ziua Drapelului Naţional al României. Tricolorul este simbol al libertăţii, identităţii şi unităţii naţionale.

Ziua Drapelului a fost instituită prin lege pentru a marca data de 26 iunie 1848, data la care Guvernul a hotărât că tricolorul  - roşu, galben şi albastru - reprezintă steagul ţării româneşti.

Ziua Drapelului reprezintă pentru toţi românii un moment de sărbătoare în care privim cu gândul şi sufletul la trecutul neamului.

Tricolorului, ca simbol al naţiunii, româneşti, i se atribuie pentru prima oară semnificaţia “libertate (albastrul cerului), dreptate (galbenul ogoarelor), frăţie (roşul sângelui)” la începutul secolului XIX în canafuri şi în picturile de pe pânza drapelului răscoalei lui Tudor Vladimirescu.

Drapelul este semnul vitoriei şi al mândrieide a fi român, însemn al statului, simbol al istoriei ţării.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS