Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

La Câmpia Turzii s-ar putea pune bazele unui nou proiect | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

Reprezentanţi ai Euroclass Training au fost prezenţi la Câmpia Turzii pentru o întâlnire cu lucrători din administraţia locală în vederea discutării posibilităţii demarării unui nou proiect care să vină în sprijinul comunităţii.

Întâlnirea - care s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" - a fost mijlocită de APC (Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor) Câmpia Turzii şi a reunit, pe lângă cei menţionaţi, inclusiv o parte din candidaţii la funcţia de primar a municipiului Câmpia Turzii la alegerile din iunie, candidaţi printre care se numărau Radu Hanga, Dorin Lojigan, Petre Pop, Avram Gal sau Horaţiu Bretoiu.

Invitat să ia cuvântul, primarul Radu Hanga a atras atenţia că crearea unui loc de muncă este costisitoare inclusiv într-un context în ziua de astăzi tehnologia a pătruns destul de adânc în producţie şi forţa de muncă brută nu mai reprezintă, întotdeauna, prima opţiune.

Pe de altă parte, prof. dr. ing. Eugen Irimia a prezentat celor de faţă proiectul pe care îl aducea ca propunere, un proiect care, în valoare totală de 75.000.000 de euro, îşi propune ca la nivel naţional să aducă 3.000 de noi locuri de muncă. Aceste locuri de muncă vor fi realizate prin înfiinţarea a nu mai puţin de 64 de unităţi din care 32 sunt unităţi de asistenţă socială iar 32 sunt întreprinderi în cadrul unui proiect care vizează mai multe zone de implementare precum Bucureşti-Ilfov, Suceava, Vaslui, Buzău, Botoşani, Hunedoara, Cluj, Baia Mare şi Mehedinţi.

Observând că guvernul actual nu prea face mare lucru, Eugen Irimia recunoştea că nu îl interesează politica, dar nu putea să nu admită că politicul este cel care poate rezolva problemele care există.

Proiectul prezentat de Eugen Irimia în calitate de preşedinte al Euroclass Training - o asociaţie care se ocupă cu organizarea şi desfăşurarea de cursuri de calificare şi perfecţionare - se derulează prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) Axa Prioritară 4, Incluziunea socială şi combaterea sărăciei şi poartă titlul "Incubatoare de afaceri pentru viitor".

Cu un obiectiv general împărţit în două segmente distincte - parte socială şi parte economică - proiectul îşi propune, pe partea socială, înfiinţarea a:

  • 8 grădiniţe/creşe;
  • 8 şcoli profesionale (două clase de liceu) cu calificări în domeniul industriei alimentare;
  • 8 azile de bătrâni;
  • 12 centre de asistenţă medicală primară de urgenţă.

Pe partea cealaltă, cea economică, proiectul presupune înfiinţarea de întreprinderi în industria alimentară:

  • brutărie/patiserie;
  • colectare/depozitare/prelucrare legume-fructe/fructe de pădure;
  • prelucrare carne şi abatoare
  • colectare/depozitare/prelucrare lapte.

Cum se preciza, proiectul va fi implementat pe mai multe zone - intenţia este de 8 astfel de zone - în fiecare din zone fiind nevoie, în vederea derulării proiectului, să se înfiinţeze câte un pachet de unităţi aşa cum au fost acestea prezentate mai sus.

Apoi, Eugen Irimia mai spunea că o zonă este considerată un areal în care unităţile care se înfiinţează să nu fie la o distanţă mai mare de 30 de kilometri.

Dintre cei care au asistat la prezentare au fost persoane care au dorit să adreseze întrebări, unul dintre răspunsurile la aceste întrebări fiind că unitatea adinistrativ-teritorială unde se doreşte implementarea proiectului are o "obligaţie" de cofinanţare în valoare de 2%.

Seria de întrebări şi răspunsuri a continuat, reprezentantul Euroclass Training oferind explicaţii celor care au avut nelămuriri privind diverse aspecte în legătură cu implementarea proiectului.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS